Exploring the hood with our tour guide!

Hallo trouwe volgers!

Na een aantal verhalen heeft Matthijs dit verhaal op zich genomen. Zoals jullie gelezen hebben(mag ik toch hopen) kon het weekend niet in een blog. We gaan verder waar we gebleven waren…

Reisleider Gareth
Na de hele nacht in coma te hebben gelegen van het beklimmen van de tafel berg. Was het eens fijn dat de wekker niet al te vroeg af ging. Er stond ons weer een avontuur te wachten op onze laatste dag van het weekend dus zijn we er toch maar uit gegaan.Vrij snel naar het ontbijt ging de bel. Gareth stond voor de deur. Wie is Gareth denken jullie?! Gareth is een student van CPUT die een uitwisseling heeft gedaan in Nederland, waar we hem ontmoet hebben. Hij had ons beloofd wat mooie plekken in de buurt van Cape Town te laten zien!

Rainbow mansions!
Eenmaal in Gareth ’s veel te mooie Ferrari gepropt, zijn we naar Bo-Kaap geweest. Dit ligt aan de voet van Signal Hill. Bo-kaap is de meest kleurige wijk van Cape Town en ligt op ongeveer 15 minuutjes lopen van ons huisje af. Het was net een fruitschaal gevuld met huizen, alles was vel gekleurd zelfs de kerkjes en moskeeën. Er is me verteld dat mensen tijdens de slavernij geen gekleurde kleding aan mochten en dat ze na het beëindigen van de slavernij alle huizen geverfd hebben.

Bo-Kaap

Bo-Kaap

Weer terug in de auto zijn we om Signal Hill gereden langs Green Point Stadium richting Clifton Beach. Onderweg zijn we gestopt bij een paar uitzichtpunten met prachtig uitzicht over de mooie villa wijken en tropische stranden. Eenmaal bij het strand had ik het idee dat we in paradijs waren. Parel wit zand met azuur blauwe zee. Er lagen voor de tijd van het jaar(winter) toch al aardig wat mensen op het strand, maar je wilt ook wat met een winter van 25 graden. Hier hebben we met zijn allen een duik genomen in het water. De zee was wel erg koud door de oceaanstromen die hier dicht bij de kust zitten. Gelukkig waren de zenuwen vrij snel dood gevroren en was het wel uit te houden.

Clifton Beach

Clifton Beach

De witte Ferrari!
Nog doorweekt van de zee zijn we weer de Ferrari in gestapt die het moeilijk had met alle steile heuvels in het gebied. Zelf de radio en de knoppen trilde uit het dashboard, maar hij reed nog!

auto vol nozems

Houtbay
We zijn weer vertrokken, met als eind halte Boulders Beach. Hier bivakkeren de enige pinguïns in heel Afrika. De weg naar Boulders Beach was geweldig, je rijdt richting Kaap de goede hoop langs kronkelige berg weggetjes met een uitzicht op de kleine vissers dorpjes en baaien. Gareth vertelde ons dat in deze gebieden ook veel haaien en soms walvissen zwemmen, die hebben we jammer genoeg nog niet gezien maar dit komt nog! Onderweg zijn we ook lang Imizamo Yethu gekomen, dit is een favela achtige krottenwijk in het pittoreske Houtbay. Op dit soort momenten wordt je toch weer met beide benen op aarde gezet en zie je dat niet alles mooi en perfect is. Rijk en arm leven hier vrij dicht op elkaar.

Door Houtbay gereden zijn we weer op een uitkijkpunt gestopt, vanaf hier kan je Houtbay mooi zien liggen. Het bleek dat we hier even stopte omdat Gareth onze wat wou laten zien. Het uitkijkpunt wat lag op steile rotsen boven de oceaan had nog een geheim. Onder het uitkijkpunt zat in de steile helling een grot verstopt. Gareth vertelde dat studenten hier vroeger vaak kwamen met vrienden. Biertje of wijntje drinken, wat lekkers eten en genieten van het uitzicht op de oceaan en de zon onder zien gaan.

De geheime cave

De geheime cave

uitzicht op Houtbay

uitzicht op Houtbay

Boulders Beach
Na even te hebben uitgerust zijn we door gereden naar Boulders Beach. Hier hebben we een stuk over het strand gelopen waar pinguïns net als wij, lekker van de zon aan het genieten waren! Eigenlijk waren we te laat  want de meeste pinguïns waren al weg naar Antarctica door het warme weer. Toch heeft onze fotograaf Niels, ze nog netjes op de foto gekregen. Het begon al weer laat in de middag te worden dus zijn we terug gaan rijden.

pinguinOndertussen zijn we nog gestopt bij de campus van UCT(University of Cape Town). Dit is een van de oudste universiteiten in Afrika en had een hele aparte sfeer. Ik had even het idee dat ik in een Harry Potter boek gekomen was!

Beer’s everywhere
Terug in Cape Town zijn we naar het Beer House geweest op Longstreet. Longstreet is het uitgaansgebied van Cape Town en wij hebben het geluk dat dit om de hoek ligt van ons huisje!

Bij Beer House hebben ze 100 verschillende bieren waarvan veel lokaal gebrouwd zijn. Ze hebben zelfs een bier genaamd “Old motor oil”. Deze hebben we maar niet genomen. In plaats daarvan hebben we besloten om maar een proefdienblad te nemen. Nadat we allemaal de 13 verschillende biertjes geproefd hebben zijn we nog bij Mixa’s uit eten geweest. Dit begint inmiddels wel een beetje onze stamkroeg te worden.

Inmiddels zitten we weer midden in onze werkweek maar het was weer een zeer memorabele dag om op terug te kijken!

Matthijs

One thought on “Exploring the hood with our tour guide!

  1. Bier huis (kroeg) neem een moterolie biertje mee naar NL staat leuk in de vitrinekast bij me hahhaha
    maare mannen zo te lezen vermaken jullie jezelf wel, eten drinken slapen ppfffff o ja werken mag ook
    nog hahahaha veel plezier met je werk en zeker genieten van alles !!

Reacties zijn gesloten.