Impressions of Cape Town and a fantastic table mountain climb!

Hallo oude en nieuwe volgers!

Het aantal volgers stijgt met de dag. Wij vinden het natuurlijk fantastisch dat er steeds meer mensen onze ervaringen willen volgen. De eerste week zit er weer op en na een week werken bij Skeg en wonen in Kaapstad. Hebben wij al wel weer de nodige bijzonder- en merkwaardigheden opgedaan. Zoveel zelfs dat dit voor jullie heel veel lees plezier oplevert.

Eerste werkdag/week bij Skeg!
Maandag ochtend wekker om 6 uur. Vroeg uit de veren! Allemaal met kleine oogjes opstaan en de boterhammen smeren. Clint had gezegd dat we rustig aan konden doen, als we maar rond 10 uur bij Skeg waren. Wij met de beste intenties, probeerden de bus van 7 uur proberen te nemen.

Ons eerste misverstand???
De bus komt op zijn Zuid Afrikaans iets te laat. Wij stapten vol vertrouwen de bus in en zeggen tegen de buschauffeur dat we graag 3 kaartjes willen naar “Racecourse” onze eindhalte. Nadat de buschauffeur ons een paar keer vreemd aankeek vertelde hij ons dat we een kaartje konden kopen bij de dichtstbijzijnde 7/11 winkel een kaart moesten kopen met credit. Dit gedaan en op naar Skeg!

Work experience to the Max!
Clint haalde ons op bij de eind halte en bracht ons naar Skeg. Waar we eerst een rondleiding kregen door het hele bedrijf. In de werkloods staan grote machines als een robotarm, CNC machine, 3d printer en een stevige carbon-fiber shop. Op het kantoor zit het development- en engineering team. Hier zijn we ook gevestigd. In de foto zie je onze werkplaats.
2014-09-01 15.37.41

Hier hebben we in de eerste week aan kleine opdrachten gewerkt. Matthijs en ik moesten eerst een ph sensor testen. Daarna het doormeten van verschillende printplaten. Hier zat ergens een kortsluiting. Vervolgens moesten we een oplossing zoeken voor het probleem met de ph sensor en opnieuw testen. Niels heeft een nieuwe RF tranciever moeten uitzoeken waar genoeg support voor was. Dit willen ze dan weer gaan toepassen op verschillende producten.

Wat is ons zoal opgevallen in Kaapstad.
* Spontaniteit!
Wat ons wel het meeste opvalt, is hoe spontaan de mensen hier zijn. Vaak worden we aangesproken omdat ze ons Nederlands horen praten. Er wordt gelijk gevraagd wat we van Kaapstad vinden en waarom we hier zijn. Als je ergens staat te wachten wordt er ook al snel een praatje gemaakt.

* Het geweldige eten hier!
De leuke restaurantjes waar je op het balkon je eten kan nuttigen. Waar we ook zijn gaan eten het is goedkoop maar ook super lekker. Je likt je vingers er bij af. Gelukkig dat we een beetje bergen beklimmen om de nodige calorieën te verbranden.

* Zwervers.
Een iets minder puntje maar wat we wel moeten benoemen.
S ’avonds worden we aangesproken door bedelaars die geld of eten willen. Dat is wel erg om te zien en doet je veel. Ook als we naar Skeg gaan of laat terug komen zien we groepen mensen onder de bruggen liggen met hun hele hebben en houden.

* Bus systeem.
Het bus systeem in Kaapstad is veel beter dan we hadden verwacht.
De bussen sluiten goed op elkaar aan, veel haltes en makkelijk in/uit check systeem. In de ochtend is er een buschauffeur die zijn collega’s bij de halte “gardens” even doet omhelzen. Grappig om te zien!

* Stroom?
Stroom kan je hier bij de lokale winkel kopen. Je koopt hier bijvoorbeeld voor 200 rand stroom. Dit wordt op je energiekaart gezet en krijg je een bon met de code erop. De kaart moet je dan als eerst in het energie kastje stoppen en vervolgens type je de code in die op de bon staat. Als dit is gebeurt heb je weer POWER!

Berg beklimmen voor gevorderde!
Zaterdagochtend, keurig weer. Ongeveer 25 graden. Ons voorbereiden op wat weer een epische onderneming zou worden. Nog even langs de Vodacom winkel om een sim kaart. Deze nog thuis afgegooid. Stappen we buiten de poort komt de buurman langs gereden in een grote jeep. De auto stopt, raam naar beneden en hij vraagt of we een lift nodig hebben naar de kabelbaan bij de Tafelberg. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.

At the foot of the mountain.
Daar aangekomen begon de beklimming van de Tafelberg. Naast de kabelbaan was er een looppad waar men naar boven kon lopen. Nou ja looppad gewoon een flinke trap van stenen. Met opstappen van 30/40 cm. Het was dan ook al snel dat we even moesten bijkomen.

Hier kwamen we al weer wat mensen tegen die we later weer op de top zouden zien. Zij zouden de makkelijke route nemen. Die liep helemaal rond de berg en bestond alleen uit traptreden. Wij namen de “Indian venster route”. Op deze route moet geklommen worden tegen steile berghellingen. Een stukje verderop was de splitsing tussen beide routes. De kant die wij op liepen was niet druk bezocht. Onderweg af en toe gekkigheid.

Gekke boys :D

Gekke boys 😀

Half way.
Na een zeer lange tijd omhoog lopen met een aantal tussenstops. Zaten we nu op ongeveer de zelfde hoogte als “Lions head”. In vergelijking met de Tafelberg was de Lionshead een peulenschilletje. Dan maar even lunchen met uitzicht op “Lions head”.

lunch op tafelberg

tiny lionshead

Finally at the top!
Na een aantal pittige stukken klimmen met af en toe de afgrond op een aantal centimeter van je voeten. Zijn we na een klim van ongeveer 3 uur eindelijk boven. Wat een uitzicht!!!
Zo snel mogelijk het restaurant opzoeken om een welverdiend biertje naar binnen te kappen.Zitten we op het terras komen we onze broeders die we aan het begin van de klim zagen tegen. Even op de foto, biertjes opdrinken en nog een rondje lopen op de tafelberg.

3e tafelberg travelmatestafelberg

Het was alweer half 6 en we moesten nog naar beneden. Hebben we maar de kabelbaan gepakt. Beneden bij de kabelbaan waren we er nog niet we moesten nog ongeveer 5 kilometer naar huis lopen. Thuis aangekomen hebben we nog even gedoucht en zijn we wat gaan eten bij Maxims. Wat stilletjes aan onze stamkroeg begint te worden. Zijn we daarna naar huis gegaan om lekker te gaan slapen.

Tot slot
Het was weer een prachtige tocht die ik zeker meer mensen aan kan raden. De volgende blog verschijnt al binnenkort. Die gaat over wat we zondag allemaal hebben gedaan. Het is zoveel wat we hier mee maken dat het gewoon niet in een blog past. Er is nog een laatste update aan onze website.
Er is een freaking awesome bucketlist toegevoegd! Check de bucketlist om te kijken wat we al hebben gedaan en of er nog wat tussen staat wat op jouw bucketlist kan.

Heel veel lees plezier. Blijf ons volgen want de blogs blijven komen.

Ons sal kontak hou!
Remy