Stick to the End!

Hallo volgers,

Daar zijn we weer! We hebben het de afgelopen weken wat rustig aan gedaan. Nou ja, rustig. Meer gefeest en bier gedronken! Hiervoor hadden we dan ook alle rede toe. We blijven nog even hier plakken. Afgelopen weekend hebben we weer eens iets actief gedaan. Anders wordt het ook zo saai natuurlijk.

Inburgeringskoersous
Als je in een land verblijft wordt je ook onderworpen aan een inburgeringscursus natuurlijk. Onze collega’s helpen ons hierbij. Mijn bureau hangt al aardig vol met post-ITS. Om je een indruk te geven van wat we allemaal voor woorden en zinnen leren hier twee foto’s.

2014-11-11 09.53.09

Slang (Engels met Zuid Afrikaanse woorden)

2014-11-11 09.52.47

Volvo Ocean Race
Na 24 dagen zeilen kwamen de boten van de Volvo Ocean race aan in Kaapstad. Met het moto “Nu we er toch zijn” hebben we de aankomst van de eerste boten gezien. Dat zijn de echte helden, 24 dagen de zee trotseren, mannen met baarden! We hoorden op de kant veel Nederlanders praten, waarschijnlijk familie van de Nederlandse bemanningsleden van het ‘Brunel’ team. Gaaf om de boten van zo dicht bij te zien.

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abseiling The Mountain!
Afgelopen weekend hebben we weer wat heftigs gedaan. Abseilen vanaf de berg die in onze achtertuin staat. De hoogste commerciële abseil ter wereld. Harnas aantrekken, je “nutsack” helemaal klem. Haha, wat zag dat er uit zeg. Wat bemoedigende worden ontvangen van de instructeurs, die onze safety line vast hielden. Nou ja, bemoedigend. Het was meer van –Dit is mijn eerste werkdag. -Hebben jullie je testament opgesteld. Toen was het moment daar, we waren in gegespt en klaar om naar beneden te gaan. Nog wat foto’s maken terwijl je over de rand hangt en naar beneden.

Als je naar beneden keek was het wel ff slikken, wat een diepte. Al snel hadden we het naar ons zin en begonnen de grappen weer te komen. Het eerste stuk daalde je tegen de berg af en halverwege was er een overgang waar je alleen aan het touw hing. Hier begonnen we dan ook de tune van Mission Impossible te neuriën. Dit was voor ons tot nu toe wel het meest extreme wat we hebben gedaan. Super gaaf! Hier een klein filmpje van onze ervaring.

Tot slot
Volgend weekend gaan we op bezoek bij de andere studenten van de HAN. We zijn wel benieuwd waar en hoe ze wonen. In het weekend gaan we onze eerste wijnproeverij beleven, waarschijnlijk zullen er nog vele volgen. Wat we nog meer gaan doen vertel ik jullie de volgende keer. Ow ja, om nog even te vermelden. Hier wordt het warmer en niet kouder zoals in Nederland. Het is elke dag tussen de 25 en 30 graden dus dat belooft wat voor de zomer. Groeten uit Kaapstad!

Ons sal kontak hou!

Remy

Mijn locatie .

2 reacties op “Stick to the End!

  1. wat ist weer een leuk verhaal remy! super leuk dat jullie al die gave dingen doen! je durft nogal tegenwoordig haha! geniet ervan! en tot 30 januari dan he! hier missen we je in ieder geval! xxz

  2. Way to go, mannen! Allemaal keikekke dingen die jullie doen (op dat laveloos liggen na dan).
    Zeg, wordt er ook nog wat gewerkt? Leren jullie nog iets bij Skeg anders dan Zuid Afrikaans slang?

    Veel plezier nog en tot gauw!

Reacties zijn gesloten.