Gun Fun and a Footastic Concert

Daar zijn we weer!
Ja volgers, het was en week om nooit te vergeten. We zijn Rambo style de week begonnen en hebben de week niet doorgezaagd maar geheadbangd. Ook zijn we begonnen met het boeken van onze reis die we gaan maken in januari waarvan de helft al vast staat. Maar die verhalen krijgen jullie pas als we op reis zijn. Nu eerst onze Stalone achtige weekend waar de actie van af schoot.

Gun fun
Onze vriend Mathijs was er ook weer bij. Hij had een auto dus konden we met hem mee rijden naar de False Bay Shooting Club. Het was open dag dus was er de mogelijkheid om met verschillende wapens te schieten. Bij de kantine konden we “tokens” kopen om met verschillende wapens te schieten. Het eerste wat opviel was het bijzettafeltje met een “ak47, pump-action shotgun en sniper” met de prijslabel eraan. – Shotgun; 700 EURO! Koopje toch.

_MG_6990-2

Te Koop

Handguns
Zoals ze zeggen “klein beginnen, groot eindigen” dus eerst maar wat tokens kopen voor de handwapens. De kat uit de boom schieten en dan maar zelf de trekker overhalen.
We begonnen met het schieten van een “Glock” . We hadden een veel grotere terug slag verwacht maar het viel mee. Er was ook een “Desert Eagle” alleen was hier de munitie al van op. Dan maar de Cowboys wapens (.357 Magnum, 45 ACP en 454 Casull). Grassprietje in je bek een oneliner van Clint Eastwood ‘Do I feel lucky? Well, do ya, punk?’ en overhalen die trekker. Net als in de film!

Ziek groot wapen

Ziek groot wapen

Assault rifles

Alle tokens op, op naar de kantine voor meer tokens maar dan voor de wat grotere wapens. De vrouwen achter de tafel begonnen al te lachen; ‘Jullie komen vast nog een keer terug’. Daar had ze wel gelijk in, zeker nog drie keer dat we terug zijn gegaan. We  hadden een voorraadje van 6 tokens p.p. mee genomen en hebben er dan ook lustig op los geschoten met de semi automatische machine geweren. De volgende geweren hebben we geschoten; AK47, AR15, FAL, Lee Anfield, ……
- ‘I love the smell of gunpowder in the morning

.50 Cal Truvelo
Dan nu de reden waarom we hier waren. De .50 Cal Truvelo sniper van Zuid Afrikaanse makelij. Het bedrijf wat speciaal op de open dag was voor een demonstratie en het was ook mogelijk om er zelf mee te schieten. Nu of nooit, snel een ticket gehaald waarmee we 1 kogel met bruut geweld af mochten schieten. Tijdens het schieten met de andere wapens konden we al duidelijk horen dat de sniper aanwezig was. Nu was het onze buurt!

Alle instructies goed opvolgen, hoofd op de kolf leggen, een blik werpen door je scope, een target uitzoeken en wachten tot de kogel in de kamer werd gelegd. Je vinger op de trekker, je adem inhouden, de trekker langzaam overhalen … BAM!!!
De schokgolf, het geluid, de terugslag, je oren suizend wat een adrenaline kick was dat zeg. De brute kracht die je vast hebt is onbeschrijfbaar. Gewoon geweldig!!!

The Truvelo .50 CAL

The Truvelo .50 CAL

Spray and Pray
We hadden nog een paar minuten voordat de schietbaan sloot. Snel nog het zombie pakket mee pakken. We mochten met een handwapen en 2 semi automatische geweren schieten. Allemaal 9mm, als je ziet hoe klein de kogeltjes zijn denk je; “mijn ertenschieter had nog grotere kogels” maar deze zijn dan wel dodelijk. Bij het schieten van de semi automatische wapens vlogen de hete lege hulzen je om de oren. Dat is heel leuk als je weet dat er iemand naast je staat. Niels stond naast mij, ik begon met langzaam schieten waarop ik al slaande bewegingen kreeg van Niels totdat ik mijn hele geweer loogschoot en Niels belaagd werd met hete lege hulzen. HAHAHAHA!!!

Wat een geweldige dag was dat en om de dag goed af te sluiten zijn we als echte mannen spareribs gaan eten. Matthijs probeerde de uitdaging van het restaurant 2 kilo steak eten in een uur tijd. Als dit lukt was het eten gratis. Hij had het bijna gered maar voor zijn effort krijg hij waardering van ons en de baas. Hij hoefde maar de helft van zijn maaltijd te betalen.

Onze vleeskoning

Onze vleeskoning

Foo Fighters
Woensdag was het dan zover, concert van de Foo Fighters in het Greenpoint voetbal stadion. Waar Nederland de halve finale speelde tegen Uruguay op het WK 2010, met ongeveer 78.000 zitplaatsen voor bezoekers. Wat een groot stadion was dat zeg. Het voorprogramma bestond uit een lokale band en de Kaiser Chiefs. Om 9 uur waren de Foo Fighters dan uiteindelijk. Ze gaven een geweldige show van maar liefst 3 uur. We hebben ons goed vermaakt,een t-shirt gekocht van de Foo Fighters, lekker mee geschreeuwd en weer een beleving erbij in Zuid Afrika.

Tot slot
Het is bijna kerstvakantie en we hebben al weer heel wat maanden achter de rug. Het aftellen is begonnen, de tijd vliegt maar gelukkig hebben we nog een mooie trip als vooruitzicht. De kerstmuziek komt ook hier onze strot uit en er zijn geen oliebollen. Nu nog even rustig aan doen en dan lekker op reis. Op onze tour zullen we je op de hoogte houden.
Ons sal kontak hou

Remy

1 reactie op “Gun Fun and a Footastic Concert

Reacties zijn gesloten.