Wine Tasting and Epic Sandboarding

Daar zijn we weer!
Het heeft even geduurd maar hier is dan eindelijke weer een verhaal voor onze trouwe volgers. We hebben weer van alles mee gemaakt. De blog is weer geupdate met een aantal nieuwe items op de bucketlist, Een video van het sandboarden en er komt binnenkort nog een video meet bloopers van het sandboarden.

Visit to our Friends in Genadedal (15/16 november)
Na een lange week werken zijn we vrijdag avond met onze huur auto naar Genadedal gereden om eens te kijken hoe onze vrienden daar wonen. Het was een rit van ongeveer 2 uur rijden en ze hadden ons al gewaarschuwd, maar toch is het heel raar als je opeens 10 paarden op de weg voor je ziet lopen, als je het dorp komt binnen rijden. In vergelijking met Kaapstad is Genadedal een gehucht met zijn eigen charmes; onverharde wegen, drempels als bergen, een heuvelachtig landschap en dieren op de weg.

Wine Tasting in Franschhoek
De volgende dag zijn we met z’n allen richting Franschhoek vertrokken om lekker wijn de gaan proeven. De koeien hielden ons nog even op maar na een aantal keren toeteren konden we weer op weg. In Franschhoek hebben we de spullen gedropt en snel naar de wijnfarm. Hier mochten we gratis 3 glazen wijn proeven en dan was het de bedoeling dat je iets zou kopen. Maar ja je bent Nederlander. Onze eerste kennismaking met de lokale wijn hier, op de 8 lege flessen na die thuis staan. Terug bij het huisje hebben we nog wat spelletjes gedaan en plezier gemaakt voor het slapen gaan.

Op naar Franschhoek

Op naar Franschhoek

Bergpas

Bergpas

Powerdown and Beerpong (21/22 november)
Het volgende weekend zijn we vrijdag met een aantal collega’s wat gaan drinken. Heel gezellig totdat opeens de stroom uitviel en we in het donker de weg terug naar huis moesten vinden. – De stroom valt wel vaker uit hebben we gemerkt. Eenmaal in de stad, zijn we door gegaan naar het hostel waar de mensen van Genadedal zaten. Beerpong spelen totdat je dronken bent en rare dingen gaat doen. Of zoals Matthijs zou zeggen:“Helemaal droeloe!”. Heel gezellig allemaal alleen de volgende ochtend was een beetje zwaar, Heel zwaar.

Zaterdag avond hebben we Lionshead beklommen om de zonsondergang te zien en Niels heeft hier nog een mooie “startrail” foto kunnen maken. Op de terug weg in het donker kwamen we allemaal rare beesten tegen: schorpioenen, kleine en grote spinnen.

Startrail

Startrail

Spinnetje

Spinnetje

Need for Speed (29/30 november)
We hadden weer een beetje actie nodig. De afgelopen weekenden waren rustig verlopen en we zijn dan ook gaan Karten. Even de rivaliteit naar boven halen. Alle drie in een zeer kleine kart, Matthijs zat bijna met zijn knieën tegen zijn borst aan en zelfs ik paste net in het stoeltje. Met zijn drieën op de baan, klaar voor de start en gaan met de banaan. De eerste paar ronden ging het gelijk op. Iedereen haalde elkaar in en dat leverde weer een aantal middelvingers op. Op den duur drukte Matthijs mij in de banden. Bijna op een ronde achterstand maar tegen het einde had ik ze weer bijna ingehaald. Niels was de trotse winnaar. Helaas konden we de ronde tijden niet vergelijken want alweer was de stroom uitgevallen.

Super mario kart

Super mario kart

Sandboarding like Pro’s
De volgende dag gingen we sandboarden. Onze goeroe Dylan kwam ons thuis ophalen waarna we doorreden naar Atlantis, iets buiten Kaapstad, waar de zandduinen zich bevinden. Een beetje lucht uit de banden laten lopen en op naar de witte zandduinen, een zonnebril had je hier wel nodig. Eerst je sandboard inwaxen met een speciale vloer wax en gaan met de banaan.

Wij met onze guru Dylan

Wij met onze guru Dylan

Af en toe vallen maar op den duur kregen we het onder de knie. Telkens als we beneden waren werden we opgehaald door Dylan met zijn bakkie en weer de zandduin op gereden. We hebben op verschillende zandduinen gegleden en hebben ons dan ook flink vermaakt, bewijst wel dit filmpje!

Tot slot
Het waren weer 3 leuke weekenden, veel gelachen, gedronken en nieuwe verhalen opgedaan. Afgelopen weekend hebben we de lokale schietclub bezocht, maar dat is weer een verhaal voor een volgende keer. We hebben nog 2 weken te gaan tot de kerst vakantie. De temperaturen stijgen hier en kerstliedjes in de supermarkt, een gekke gewaarwording “zomer met de kerst”. Blijf ons volgen want binnenkort komt het filmpje met de bloopers van het sandboarden op de blog.

Ons sal kontak hou!
Remy

Mijn locatie .