Initialize! Almost there!

Hoi toekomstige volgers,

Het is bijna zover, a.s. donderdag vertrekken we naar ZUID AFRIKA!!!
Daar kijken we al 4 maanden naar uit en eindelijk is het dan zover.

waar naar toe?
In mei zijn we begonnen met de voorbereidingen. We hadden besloten om stage te gaan lopen in het buitenland, maar waar doe je dat dan? Gelukkig had school een aantal adressen in het buitenland waar we terecht konden. Zuid Afrika sprak ons wel aan en omdat er ook 2 studenten vorig jaar waren geweest met zeer positieve ervaringen. Hebben we voor Kaapstad, Zuid Afrika gekozen en ook natuurlijk omdat het een gruwelijk mooie stad is!cropped-cape-town-south-africa-1440x9001.jpg

OK en nu nog een stage plaats!
Na een aantal email’s naar het bedrijf genaamd “SKEG” werden we individueel uitgenodigd om een skype gesprek te houden. Dit was te kijken of we voldoende kennis hadden en of onze Engelse uitspraak wel goed was. We zijn alle drie aangenomen anders was ik dit nu niet aan het schrijven ;D.

Wat gaan jullie daar doen dan is nu jullie vraag?
Nou wat onze opdracht in het kort inhoud is: Er wordt niet gewerkt aan een opdracht maar we zullen aan meerdere opdrachten werken. Hierin komen vooral de volgende aspecten aan de orde: Bluetooth low energy, Ethernet, GSM, Control of mechanical systems, thermal or movement based.

Voorbereidingen!
Toen begonnen de voorbereidingen. Paspoort aanvragen, inentingen, medische keuring, long foto’s van alles. We moesten meer dan 20 formulieren, verklaringen en ondertekende documenten aanleveren aan de ambassade van Zuid Afrika.
Dit alles was om een studenten visum te krijgen.

De universiteit!
Hiervoor moesten we ook een brief aanleveren van de universiteit uit Kaapstad.
Dit duurde nogal een tijdje, we zullen maar zeggen “Afrikaanse bureaucratie”.
We zouden hier dan ook kunnen verblijven op de campus. Omdat er geen plaats meer was op de campus kregen wij die brief niet. Na een veel aantal telefoontjes kregen we alsnog de brief. Gelukkig!!

De ambassade!
Nou; wij naar de ambassade, waar we werden geholpen door “Bruce Willis” en “Machete”. Krijgen we te horen dat de regels sinds maandag zijn verandert :S en daarna vertelden ze dat het niet meer mogelijk is om dit voor de vertrekdatum te regelen! Wat doe je dan? Dan gaan we gewoon op toeristenvisum reizen. Uhmm stage lopen natuurlijk ;D.

Waar verblijven jullie?
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen zouden we eerst op de campus van de universiteit kunnen slapen, maar ja dat ging niet meer door. Dan maar een beetje rondvragen bij het bedrijf en kennissen. Gelukkig leverde dit wat op en kunnen we nu bij een collega de eerste 2 maanden in zijn huis wonen( wat nog vrijstond).
Dat vinden wij helemaal niet erg als je ziet waar we nu kunnen slapen.
IMG-20140801-WA0001

S’ochtends wakker worden met uitzicht op de tafelberg. Dat zal niet vervelen denk ik :D. Als we daar zijn kunnen we wat makkelijker naar een huis of studentenkamer zoeken voor de overige maanden. Maar dat krijgen jullie tegen die tijd vast wel meer over te horen.

Alleen stage lopen?
Natuurlijk gaan we niet alleen stage lopen. Er zijn nog super veel leuke dingen te doen in en rond Kaapstad en dat gaan we ook zeker doen. Binnenkort wordt onze “bucketlist” op deze pagina geplaatst en kan je zien wat we allemaal gaan doen en wat we tegen die tijd al gedaan hebben. Hiervan zal ook wel eens een bericht worden  geplaatst op deze pagina.

Tot slot
Nou ik hoop dat ik jullie meer heb kunnen vertellen over wat wij daar allemaal gaan doen en natuurlijk dat je ons blijft volgen. De verhalen/foto’s zullen ook op facebook gedeeld worden, maar om zeker er van te zijn dat je niets mis van onze stage en reis. Kan je ook hieronder (in de footer) je email adres achter laten om ons op de voet te volgen.

Ik (en namens Matthijs en Niels) wensen we jullie heel veel lees plezier en hopelijk blijf je ons volgen.

Groetjes,
Remy